diumenge, 19 d’octubre del 2008

ENIGMA 1

Hola!
Una pregunta, a l'article "Una milésima de segundo" diu que un mosquit puja i baixa les ales entre 500 i 600 vegades per segon.
Algú em podria dir com es pot mesurar això? Com podem saber la velocitat de les ales d'un mosquit o una mosca? Se us acut alguna manera de fer-ho?

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Si grabem un mosquit quan vola en un minut, i després ho reproduim a càmera lenta i contem les vegades que puja i baixa les ales, podem calcular quan segons triga en fer-ho dividim els 60 segons en el nombre de vegades que puja i baixa, i sabrem quant de temps inverteix en aquesta acció.

Anònim ha dit...

- Nosaltres creiem que per mesurar les vegades que bat les ales un mosquit o una mosca, es podria fer gravant amb una càmara de vídeo, i deprès mirant-la, amb càmara lenta.
- Llavors hauríem de contar les vegades que les mou durant un temps curt, per exemple un segon, i multiplicar-ho per el nombre corresponent, com per exemple per 60 en el cas d'un minut.

Dani i Ariadna.

Anònim ha dit...

Nosaltres creiem que per averiguar les vegades que mou les ales un mosquit, tenim que gravar un video i passar-ho a camara lenta.
Contem les vegades que les puja i les baixa. Un cop ja savem les vegades que les puja i les baixa les dividim en 60 segons per saber quantes vegades les mou en 60s.
Marc Sanz i David Algar

Anònim ha dit...

Pau i Miquel: La paradoxa del viatge en el temps, o paradoxa de l'avi, és una paradoxa que es creu expressada per primera vegada per l'escriptor francès de ciència ficció René Barjavel en la seva novel·la Li voyageur imprudent (El viatger imprudent, 1943). Es parteix del supòsit que una persona realitza un viatge a través del temps i mata al pare biològic del seu pare/mare biològic (avi del viatger), abans que aquest conegui a l'àvia del viatger i puguin concebre. Llavors, el pare/mare del viatger (i per extensió, aquest viatger) mai haurà estat concebut, de tal manera que no haurà pogut viatjar en el temps; al no viatjar al passat, el seu avi llavors no és assassinat, pel que l'hipotètic viatger sí és concebut; llavors sí pot viatjar al passat i assassinar al seu avi, però no seria concebut, i així indefinidament.

Anònim ha dit...

DONS si gravessim un mosquit amb una camara d'altissima definisió i despres el passesim a camara mol lenta, podriem esbrinaro (hipotesis del pau i del miquel)




Pau i Miquel

Anònim ha dit...

HOLA!
Nosaltres creiem que podriem posar un sensor de moviment a la part que observem l'ala del mosquit i llavors això podria calcular la velocitat, i contar les vegades que les ales del mosquit pugen i baixen sempre i quant el sensor no li causi cap molestia, ja que creiem que grabar un mosquit es molt difícil i es facil equivocar-se.
Enfi aquesta és la nostra opinió.
Álvaro Piera i Joan Prim

Marta Serrat ha dit...

Bé, potser sí que es pot fer tal com dieu, però en qualsevol cas és molt complicat. La manera de l'Alvaro i en Joan Prim em sembla més fàcil si existís un sensor prou petit com per posar-lo a les ales d'un mosquit, però no crec que existeixi de moment.
Hi ha una manera molt més fàcil que us explicaré el proper dia.

Anònim ha dit...

ola! soc l'alex i la resposta de l'enigma és que ho sabem depenen de la nota que fagi el batec de les ales.