dilluns, 27 d’octubre del 2008

La nauralesa dels ossos

Som el Dani i l'Ariadna. El djous passat vam parlar de la flexiblitat i la rigidessa dels ossos. Vem apendre que fent un experiments es poden caviar aquestes propietats; per exemple, si posem un ós de xai al forn, perd flexiblitat i guanya rigidessa, en canvi si posem l'ós en vinagre durant un cert temps, passa el contrari, guanya flexiblitat i perd rigidessa, de forma que es puguès fer un nus en ell. En el primer cas es perd colagen, i es guanya fosfat de calci, i en el segon cas es guanya colagen ( propietat que aporta la flexiblitat ) i es perd fosfat de calci ( propietat que aporta la rigidessa ).

Paradoxes de la física

Hola, sóm el Marc i el David, i avui hem buscat en una web de paradoxes i llegendes, una serie de preguntes que ens havia formulat la Marta.

diumenge, 19 d’octubre del 2008

ENIGMA 1

Hola!
Una pregunta, a l'article "Una milésima de segundo" diu que un mosquit puja i baixa les ales entre 500 i 600 vegades per segon.
Algú em podria dir com es pot mesurar això? Com podem saber la velocitat de les ales d'un mosquit o una mosca? Se us acut alguna manera de fer-ho?

dimecres, 8 d’octubre del 2008

S'ACABARÀ EL MÓN?

Heu trobat informació sobre el que va dir Stephen Hawking que s'acabaria el món abans de 100 anys? Podeu posar aquí els vostres comentaris sobre tot el què hàgiu trobat i el què en penseu del tema. Jo he trobat això:
http://jovesiciencia.caixacatalunya.es/index.php?option=com_idoblog&task=viewpost&id=361&Itemid=9&diari=0

EL TEMPS

Després de llegir el text: "Una milésima de segundo" Què penseu del temps? Podeu escriure aquí les vostres reflexions.